Om Författaren

Ann-Catrin Mattsson

ANN-CATRIN MATTSSON (född 1984) växte upp i sydvästra Dalsland. Hon är författare, föreläsare och coach med studier inom litteraturvetenskap, historia och kreativt skrivande.


Idag bor hon tillsammans med man och dotter i ett falurött torp från 1800-talet, tätt intill skog och natur, där hon också skriver sina böcker.

Hennes historiska romaner, med influenser av naturmagi och keltisk mytologi, sträcker sig bortom en viss genre.

Varsel i natten och Arvet från öst är uppföljaren till hennes hyllade debutroman Dotter av jord första delen i serien Jordfödd.

Hej på dig!

Mitt namn är Ann-Catrin, jag är 40 år och bor i de dalsländska skogarna med min man, dotter och vår franska bulldog Burton. Familjen utökas i höstas med Tor, en tigerfärgad hankatt som gör sitt bästa för att göra livet surt för Burton.

Jag är som lyckligast när jag får äta god mat och vara nära familj och hundar. Jag gråter när djur behandlas illa och allt för ofta när jag ser på tecknat. Jag är kass på att hålla ordning på mina hörlurar & bankomatkort men grym på att slänga ihop snabba efterrätter. Saker som gör mig arg är orättvisor och när min man tar fel matlåda till jobbet. Vilket händer ofta, trots att jag märkt dem. Jag älskar allt med historia och mytologi och är otroligt svag för irländska och keltiska sagor.