Köpvillkor

OBS! Om du köper våra produkter via en återsäljare som Adlibris, Storytel, Nextory, etc. då är det deras köpvillkor som gäller.

 

Betalning
Priset anges i SEK inklusive moms. Priset som gäller är det som finns angivet i webshoppen den dag beställning görs. Vi resererar oss för felskrivningar och skulle det inträffa tar vi givetvis kontakt med dig och du har rätt att makulera din beställning. 

Betalning kan ske på följande sett:

Swish
Du kan betala med swish till 123 0940 429.

Bankgiro

Du kan betala till vårt bankgiro 5575-6696.

 

Personuppgifterna sparas endast i vårt kundregister. Registret tillhör och används endast av Ann-Catrin Mattsson. Uppgifterna lämnas inte ut till andra företag eller personer.

 

Hämta på lagret i Högsäter
Du kan välja i kassan att  hämta på vårt lager på Gudhem Åselid 3 i Högsäter. Gör din beställningen via vår webshop så att vi kan packa och se till så allt du vill ha finns hemma. Vi mejlar dig när din beställning finns klar att hämta. 

 

Leveranstid

Vi skickar din beställning inom 1-3 arbetsdagar om inget annat har angetts. Var noga att kolla på varje enskild produkt för att se det olika leveranstiderna.
Gäller dock med reservation för slutförsäljning, leveransförseningar från leverantörer samt högtider med högt tryck för oss på lagret. Har du beställt varor med olika leveranstider så skickas din beställning när alla varor finns hemma. 

Skulle det vara så att produkter inte finns på lager och heller inte kommer hem igen, så meddelar dig om detta via mejl med alternativ om hur vi ska gå vidare. Får vi inte svar av dig inom en vecka så förbehåller vi oss rätten att plocka bort produkten från din beställning och skickar resten. Har du endast beställt en vara så makulerar vi din beställning.

 

Signerat Exemplar

Om du väljer signering på boken Dotter av Jord gäller inte öppet köp eller bytesrätt. Detta för att vi inte kan sälja vidare produkten. Om du inte önskar signering av boken meddela det till oss vid beställning!

 

Leveranssätt
Om paketet är litet så levereras det direkt i din brevlåda. I annat fall sker leverans till ditt närmaste utlämningsställe. Vi använder oss av PostNord. Kolla alltid att paketet är oskadat innan du lämnar utlämningsstället. Om det är skadat, ta kort och reklamera genast ordern till oss och till PostNord.

 

Fraktkostnad 
Fraktkostnaden är 69kr inom Sverige.

 

Ändring i eller avbokning av order

Om du vill ångra eller plocka bort något i din beställning går det bra tills beställningen är utskriven och behandlingen av ordern påbörjad. Efter att paketet gått till packning hos oss så går det inte att ändra i lagda order. Hur snabbt vi hinner påbörja packning efter att vi fått in beställningarna varierar på hur stor vår orderingång är, men vi försöker alltid att packa och skicka så snabbt som möjligt så det är ofta svårt att ändra i lagda orders. (Ofta packar vi samma timme en order kommer in)
Om du vill lägga till produkter i din redan lagda beställning så gäller samma sak. Det går bra så länge den inte är påbörjad.

 

Öppet köp / Retur

Du har full rätt att byta till annan produkt eller ångra ditt köp inom 14 dagar.

Observera att det ej är ett öppet köp eller bytesrätt på signerade böcker!

Önskar du returnera en vara står du själv för returfrakten. Skicka paketet med en frakttjänst som går direkt till vår företagsadress. Förslagsvis Posten eller Schenker. Varan ska vara oanvänd och returneras i originalförpackning med eventuella originalhandlingar samt dina kunduppgifter.

Efter att vi har mottagit och kontrollerat varan så vi sätter in pengar på ditt konto inom 30 dagar. Vi förbehåller oss rätten att vid en eventuell retur av vara att göra ett värdeminskningsavdrag om varans skick har förändrats i sådan utsträckning att den inte längre går att sälja till en annan kund utan att göra ett avdrag på försäljningspriset. 

Varor som återsändes till ombud, mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av oss!

Observera att det EJ är öppet köp eller bytesrätt på signerade böcker!

Gör så här:
1. Packa produkterna mycket väl så de håller i transporten. Du står själv för ansvaret att produkterna kommer fram hela. Lägg i lapp med ditt namn, adress och ordernummer
2. Köp en frakt hos ett ombud (OBS! Du ska inte be om en returfrakt utan en vanlig frakt till ett företag med Posten eller Schenker) OBS! Skickar du paketet till ett ombud kommer det automatiskt att gå tillbaka till dig, vi har ej möjlighet att hämta ut ditt paket!
3. Vi packar upp och kontrollerar varan och sätter tillbaka pengarna till dig inom 30dagar.

Byte av vara - Samma villkor gäller som för öppet köp, se ovan. Du lägger sedan själv en ny beställning.

Fraktbolag - Du väljer själv vilket fraktbolag du använder när du skickar tillbaka paket. Använd en tjänst avsedd för leverans till företag då vi inte har möjlighet att hämta paketet hos ombud.


OBS! Skickar du paketet till ett ombud kommer det automatiskt att gå tillbaka till dig.

Skicka det till:
Ann-Catrin Mattsson
Gudhem Åselid 3

458 97 Högsäter

 

Ej uthämtade varor

Aviserade varor som ej hämtas ut av kunden och därför går tillbaka till Ann-Catrin Mattsson debiterar vi returfrakt för. Vi debiterar 300kr för att täcka returfrakt och den administrativa avgiften vi får betala till fraktbolaget för att de ska märka om paketet för ej uthämtade/utlösta paket. Om paketet gått i retur pga. felaktiga adressuppgifter eller telefonnummer så att paketet ej kunnat bli aviserat gäller samma villkor som ovan.

 

Reklamation
Kontrollera alltid paket medan du är kvar på utlämningsstället! Ser du en uppenbar skada på kartongen eller hör att det skramlar misstänkt så öppna paketet när du är kvar på utlämningsstället. Personalen där anmäler att kartongen är skadad osv. Sen tar du kontakt med oss via mej anncatrinmattsson@outlook.com.


OBS! En reklamation ska vara anmäld till oss senast tre dagar från att du har hämtat ut din vara. Uppge ditt ordernummer i mejlet. Om du inte upptäcker skadan förrän du kommer hem så tar du kontakt med oss då. Vi vill alltid se bilder på både skadad vara och emballage. Vi står naturligtvis för eventuell returfrakt vid reklamationer. Sen skickar vi en ny vara till dig eller ger dig pengarna tillbaka.

 

Kommunikation med oss
Om du mejlat oss på anncatrinmattsson@outlook.com och inte får svar inom 48 timmar (vardagar) så kolla alltid din skräppost. Har du inget svar i den så ring 073-7185829

 

Felskrivningar på vår hemsida & i vår marknadsföring
Vi kan råka skriva fel på en siffra, på leveransbesked, på ett mått eller på ett pris. Om du köpt en produkt till ett felaktigt pris kommer vi att kontakta dig och du får då självklart möjlighet att ångra ditt köp samt få återbetalning. Vi reserverar oss även för tryckfel och felaktigheter i vår marknadsföring, nyhetsbrev och övrig extern kommunikation. I dessa kanaler gäller samma som för uppenbart felaktiga priser på sajten.

 

Lagring av personuppgifter
Genom att godkänna dessa allmänna ordervillkor vid genomförandet av köp samtycker du till behandling av de personuppgifter du lämnar till Ann-Catrin Mattsson enligt vår integritetspolicy.
Ann-Catrin Mattsson är personuppgiftsansvarig för de uppgifter du lämnar. Uppgifterna behandlas för att kunna administrera ditt köp i syfte att fullgöra vårt åtagande gentemot dig som kund. Uppgifterna kan också komma att användas i marknadsföringssyfte. Du har som kund rätt att motsätta dig att dina personuppgifter används i marknadsföringssyfte. Anmälan om sådan reklamspärr görs skriftligen till Ann-Catrin Mattssonudhem Åselid 3, 458 97 Högsäter.

 

Norge och Finland
Våra norska och finska kunder står själv för eventuella avgifter för tull och moms som kommer i efterhand. I övrigt gäller våra köpvillkor ovan.

 

Force majeure
Vi är befriade från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt dessa Köpvillkor, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Befriande omständigheter är bland annat åtgärder eller underlåtenhet från myndighet, ny eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, krig eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel beslut om varningstexter, försäljningsförbud med mera eller en onormal nedgång i marknaden.

 

 

Jordfödd Special Editions

Vackert inbundna, tryckt i exklusiv soft touch och signerade av författaren är dessa samlarutgåvor utsökta presenter och den perfekta prydnaden i bokhyllan.

FÖRHANDSBOKNING ÖPPEN! De första 100 beställningarna får en exklusiv gåva värde 79kr på köpet!

Bokpaket Jordfödd Special Editions

1. NYHET! Arvet från öst- Special Editions bokbox. En exklusiv samling fylld med presenter och godsaker som kommer att förgylla din läsupplevelse.
Pris 549kr+75kr i frakt.

2. Arvet från öst - Special Editions plus bokmärke.
Pris 275kr+68kr i frakt.

3. Dotter av Jord, Varsel i natten och Arvet från öst - Special Editions plus bokmärke.
Pris 750kr+80kr i frakt.

4. Arvet från öst - Special Editions x 2 plus bokmärke.
Pris 550kr+80kr i frakt.

5. Dotter av Jord - Special Editions plus bokmärke.
Pris 225kr+68kr i frakt.

Hur du beställer:

Swisha totalsumma + frakt till:

123 094 04 29

 

I meddelande anger du följande:

Siffra (vilken produkt) + Namn + Leveransadress

Ex. (1) Lisa Nilsson, Stengårdsv.7 45899 Uddevalla

Obs! Vill du ha ha spårbart paket vänligen välj rekommenderat brev. Kontakta mig för info.

Skulle du inte få plats med hela adressen mejla mig efteråt på: jordfoddbestallning@outlook.com. Ange mobil nummer du har swishat från i ämnesraden.

Vill du köpa ännu fler utgåvor? Bor du nära och vill hämta boken? Kontakta mig innan för minskad/utebliven frakt.

Vanliga frågor

Skickar ni även utomlands?

Ja. Frakten kostar 60kr extra förutom den vanliga frakten som framgår.

Ex. Arvet från öst -Special Editions plus gåva i form av bokmärke. Pris 275kr+68kr frakt+60kr utlandsfrakt.

Jag kan inte betala med swish, hur gör jag?

För er som inte har swish eller som bor utomlands, ni kan göra en inbetalning till följande konto.

Kontohavare: Ann-Catrin Mattsson

Konto: 8368-3,704 651 838-2

IBAN: SE16 8000 0836 8370 4651 8382

BIC: SWEDSESS

Får du inte plats med namn och adress i meddelandet, mejla mig uppgifterna på: jordfoddbestallning@outlook.com

När får jag min beställning?

Alla förhandsbokningar skickas ut 26e maj.

Har du andra frågor angående beställning?

Skriv till jordfoddbestallning@outlook.com