Fantastiska miljöbeskrivningar i Dotter av Jord

Fantastiska miljöbeskrivningar i Dotter av Jord

⭐⭐⭐⭐⭐ 

Recension av @kamilla_i.

Från att jag öppnade paketet med boken så blev jag hänförd över de vackra och sammetslena bokpärmarna. Försiktigt bläddrande så sögs jag in i boken och började läsa. Jag blev totalt trollbunden, och det har aldrig hänt tidigare att jag blivit så tagen av en bok redan vid de första sidorna 😭😭

Ann-Catrins debut är fantastisk och jag har läst många debuter, men ingen i klass som denna! Jag vet att det tar tid och kunskap att knata sig upp i författarstegen, och många skriver om sina första verk efter år av skrivande och utveckling i ämnet och i sitt eget skrivande. Det tar tid att bli en ’bestselling author’ men jag kan säga att där är Ann-Catrin redan.

Men stor kunskap och skickligt skrivande så tar hon oss till 1600-talet där karaktärer och händelser vävs samman till en enighet. Språket flyter lätt och man hänger med i svängarna mellan de olika karaktärerna.

Med fantastiska miljöbeskrivningar och flyt i storyn kan jag känna hur jag finns med där, bland skog, mossa och mylla eller i Roms trängsel bland handlarna. Jag föreställer mig de olika dofterna och även vissa odörer som Roderic och mannarna kan avge... 😄

När boken var slut så ville jag bara gråta! Jag känner sällan så, utan tycker wow/blöhh/okej, och fortsätter med nästa bok. Men jag hade gärna velat stanna kvar i Ailea och Roderics värld, och få veta hur det går.

Detta är i särklass den bästa bok jag läst! Allt är så välskrivet och detaljerat.

Min tanke är... när man debuterar med en sån käftsmäll till bok, hur kommer det att bli i framtiden?! Hon kommer ju att knocka sockarna av oss!! Jag ser så fram emot fortsättningen!

Hejja Ann-Catrin! Skriv, skriv, skriiiiv!!!

Jag är så imponerad! En solklar 5+++++

@kamilla_i

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar