Jag skulle kunna fortsätta lyfta detta verk i oändlighet

Jag skulle kunna fortsätta lyfta detta verk i oändlighet

⭐⭐⭐⭐⭐ 

Recension av Snezana Lindskog

Dotter av jord var precis vad jag behövde, och tror att de flesta i denna märkliga nutid behöver. Ann-Catrin smyger in magi som stegvis ökar i lagom portioner. Jag anar kärleken som komma skall, också detta är förknippat med magi. Jag känner stämningen som om jag var en åskådare där jag kan se och höra karaktärerna som om de var högst verkliga.

Jag smygkikar på Muccos kärleksscen med Elena och känner hur hängiven han är. Sättet att få fram hur relationen utvecklas mellan Mucco och Roderic är mästerligt. Vi får utvecklingen precis lagom utportionerad. Min närvaro är fullständig. Jag är där men inte kroppsligt. Och flera gånger kommer jag på mig själv att jag skulle vilja ha en tidsmaskin för att jag vill vara där på plats, känna doften av skogen, se det vackert dukade bordet med den dekorativt skapade duvpuddingen hos överklassfamiljen. Jag vill röra vid stenens inristning runt Roderics hals och fläta Aileas hår med det ljusblåa hårbandet som mor hade köpt till henne. Att ”se döden i vitögat” är en klyscha jag vill använda när jag vill lyfta Ann-Catrins förmåga att fängsla mig totalt i stunden av en nära strid. Bara ett citat av detta visar hur kraftfullt hon når mig:

Alla tekniker och strategier skakas ur honom vid varje parering. Svett rinner ner i ögonen förblindar honom Blodet stänker som ett kraftigt vårregn.

Ann-Catrin lyckas beskriva en närkamp som värsta krigaren. Och att behålla tempot över två sidor där känslan av hotande död är överhängande är en stor konst. Fäktningsscener, kampanda och uthållighet på slagfältet är sådant som gång på gång bevisar hur mycket research det ligger bakom just detta område. Men även vad gäller livsvillkor och miljöer ligger det säkert massor med research. Jag skulle kunna fortsätta lyfta detta verk i oändlighet. Och en serie, absolut! Och vem vet det dröjer kanske inte alls länge.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar