Jag njöt av varenda sida i Dotter av Jord

Jag njöt av varenda sida i Dotter av Jord

⭐⭐⭐⭐⭐ 

Recension av @angelicasbokhylla.

1600-tal. Roderic och Aileas öden är förutbestämda. Roderic militärtränas av sin mentor Muccio för att bli en legendarisk soldat.

Ailea kan gå in i drömliknande tillstånd där hon ser syner i dåtid, nutid och framtid. Hon lär känna örtahelaren Magy som genast förstår att flickan är speciell.

Roderics och Aileas öden är sammanlänkade och sakta rör de sig mot varandra genom tid och rum i Europa.

Det här är en bladvändare. Trots det har jag tagit tid på mig att läsa den. Jag fick direkt känslan av att jag vill vara fullständigt närvarande när jag läser berättelsen om Roderic och Ailea vilket jag har varit. Jag har njutit av varenda sida.

Karaktärerna är underbara. Deras sinnesstämningar och känsloyttringar beskrivs så bra att de är väldigt lätta att ta till hjärtat. Här finns många fina relationer, den mellan Roderic och Muccio, Ailea och hennes far och senare mellan Ailea och Magy.

Det är fint att följa Roderic och Ailea från barnsben och se de ta sig an sina förutbestämda öden. Trots att de inte fysiskt är nära varandra flätas deras liv ihop.

Jag tror dock att det här bara är en föraning av vad som komma skall. Boken kändes som en förrätt, som triggar igång begäret efter mer att sätta tänderna i. Det här är en historisk roman med spännande historisk fakta blandat med magi, profetior, öden och relationer.

Jag ser väldigt mycket fram emot att läsa fortsättningen. Jag har njutit av varenda sida. Omslaget är dessutom något av det vackraste jag sett!

Tusen tack @anncatrinmattsson_author för att jag fick läsa och stort grattis till boksläppet! 🥰

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar