Dotter av Jord - läs inte boken på tom mage

Dotter av Jord - läs inte boken på tom mage

Recension av @the.perks.of.being.anna.

Mycket välskriven historisk fantasy som tar slut innan den hinner börjar.  

𝐇𝐚𝐧𝐝𝐥𝐢𝐧𝐠: På 1600-talet flyttar synska Ailea till Skottland och temperamentsfulla Roderic skickas till militärskolan. De har aldrig träffats i verkligheten, men ändå ser de varandra i drömmarna.

𝐓𝐲𝐜𝐤𝐞: Här är boken som har mer eller mindre blivit hyllad överallt. Nu har jag läst den och kan glatt sälla mig i gruppen som är arg på Ann-Catrin för att hon plågar oss så med slutet. 

Wow, vilken debut alltså. Språket är fantastiskt! Ann-Catrin målar skickligt upp scenerna och jag kan inte ens föreställa mig hur mycket research som ligger bakom berättelsen.

Allt från svärdskonst, hästskötsel och örtblandningar till historiska händelser, allt beskrivs med sån inlevelse och detaljrikedom att det är omöjligt att inte bli imponerad.

En varning, läs inte boken på tom mage för flera gånger så vattnades det i munnen på mig när jag läste om vad karaktärerna åt. 

Karaktärer finns det många av och som läsare får man tar del av många berättarröster. Alla är mångsidiga och inte en enda av dem är tråkig.

Relationerna mellan dem är komplicerade, fina och trovärdiga. Det är förvånansvärt lite integration mellan huvudpersonerna Roderic och Ailea, men det gör inget för starka relationer finns det gott om ändå.
 
Jag läste klart boken på tre sittningar så den var definitivt inte tråkig, men om det är något jag saknar så är det en tydligare handling och en brantare dramaturgisk kurva.

Även om jag älskar språket och tycker om karaktärerna så känns det som att berättelsen tar slut precis när det börjar bli spännande. Det är som att hela boken är en lång prolog till det som komma skall.
 
Sammanfattat så är jag väldigt imponerad över denna debut och ser fram emot att läsa uppföljaren. 

𝐁𝐞𝐭𝐲𝐠: Mycket bra

📗 Dotter av jord |  📚Jordfödd 1 | ✍Ann-Catrin Mattson | ⏳316 sidor | 🏠Badb Publishing

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar