Dotter av Jord - en hungrig bok upplevelse!

Dotter av Jord - en hungrig bok upplevelse!

⭐⭐⭐⭐⭐ 

Recension av @bocker_overallt.

Jag ska fatta mig rätt kort i min recension av Dotter av Jord, det skrevs redan så mycket fint om boken och jag kan bara hålla med.

Boken utspelar sig på 1600talet i Europa. Vi följer främst Ailea och Roderic, deras uppväxt, deras upplevelser och motgångar. Ailea är inget vanligt barn, hon har en sällsynt gåva, hon ser saker som ingen annan kan se och Roderic är en speciell pojke med ovanlig kämpaglöd och på något sätt kopplat till Ailea, trots alla mil som separerar dem.

Ann-Catrin Mattsson lägger stor vikt på att utveckla relationerna i boken. Man träffar många människor, ser allt ur olika personers perspektiv och får därmed en otrolig djup förståelse för karaktärerna, vad de har varit med om, hur de känner, vad som formar de.

Det känns inte som att man läser en berättelse utan att man upplever det tillsammans med karaktärern. Man står på slagfältet med Muccio och Roderic, man går genom en morgontyst skog med Ailea och kan nästan luktar den fuktiga jorden och svamparna, som om man själv vandrar runt på 1600 talet.

Det känns som om man skaffar vänner, så bra lär man känna alla. Och det är en väldigt, väldigt bra start på en bokserie.

Hoppas på många fler böcker av dig framöver @anncatrinmattsson_author!

Tips: ha något snacks när du läser, även maten beskrivs så målande, att man blir hungrig ibland (men inte alltid på det karaktärerna just äter 😉)

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar