En otroligt välskriven debut

En otroligt välskriven debut

⭐⭐⭐⭐⭐ 

Recension av @sarasbokhyllor.

Det här har varit en av de svåraste recensionerna att skriva. Den hann recenseras så flitigt här i flödet innan jag hann skriva klart min recension och jag blev liksom tom på ord. För vad skulle jag skriva som inte redan sagts. 

Det är 1600-tal. Vi befinner oss i Bologna med den unge och temperamentsfulla Roderick när han påbörjar sin militärutbildning. Vi befinner oss även i Skottland, dit Ailea och hennes föräldrar flyttat från Irland. Ailea har en förmåga som andra saknar. Hon ser syner.

Förutom föräldrar och syskon till våra huvudpersoner får vi lära känna karaktärer som Muccio, Rodericks mentor. Jag ser Mads Mikkelsen framför mig.... Magy och hennes barn spelar en viktig roll i Aileas liv.

Författaren har ett fantastiskt språk med miljöbeskrivningar som för mig till platserna som beskrivs. Jag är med på krigsplatsen, framför lägerelden, på ängen, i Magys kök och i Muccios armar.

En ljuvlig blandning av mystik, vänskap, stridskonst, sorg, längtan och spänning. En bladvändare som tar mig med på en fantastisk resa. Det är så härligt att få följa med karaktärerna under flera år och följa deras uppväxt och få se hur de utvecklas som individer.

Det är ingen hemlighet att jag är svag för böcker där vi får historien berättad utifrån flera personers perspektiv. Det är framför allt Roderick och Ailea som turas om att stå i fokus men vi lär även känna de andra. En otroligt välskriven bok!

På ett härligt sätt påminner detta mig om något jag sett eller läst men jag får inte fatt på vad. Det är inte handlingen utan bara känslan jag får när jag läser. Jag ser fram emot att följa dem vidare.

Det finns flera karaktärer som jag är nyfiken på och som jag verkligen vill lära känna bättre. Det borde dock vara olagligt att låta en bok sluta på detta sätt.

Tack till för att jag fick följa med på detta äventyr. ❤️

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar