Dotter av Jord är tårdrypande

Dotter av Jord är tårdrypande

⭐⭐⭐⭐⭐ 

Recension av @lovisawistrand.

En imponerande och storslagen debut av @anncatrinmattsson_author! 🥰

Den här boken fick jag hem i dag. "Dotter av jord", en historisk fantasy med kärlek i. Är den inte superfin? Ändå är den snyggare i verkligheten, för omslaget har ett jättehärligt material som känns mjukt mot fingrarna.

Jag fastnade direkt när jag började läsa, redan på första sidan, vilket sällan händer mig. Vanligtvis dröjer det några kapitel innan jag sugs in, även i riktigt bra berättelser. Däremot var det ingen sträckläsning för min del, men jag ville inte att det skulle vara det heller. Det blev en njutningsfull läsning, där jag ville ta mig framåt långsamt och vara närvarande, hellre än att skynda förbi allt i jakt på svar.

Ann-Catrin har en fantastisk förmåga att måla upp miljöer och stämningar. Många gånger kändes det som om jag var på plats bland karaktärerna. Hon sätter ord på små detaljer som får allt att kännas äkta.

Det var superintressant att få följa karaktärerna i så unga åldrar och se dem växa in i de roller de ska ha. Bandet mellan Roderic och Muccio är tårdrypande underbart. Man blir helt varm.

Relationen mellan Ailea och Molvan är också underbar och får mig att tänka på Ronja Rövardotter och hennes "bror". Jag älskar att Ann-Catrin har petat in så många andra viktiga relationer än bara kärleksrelationer.

Om jag skulle sätta ett betyg på den här fantastiska debuten skulle det bli 5/5! 

⭐⭐⭐⭐⭐ 

Tack för att jag fick äran att förhandsläsa! Jag har sällan tid för det numera, men tackade ja den här gången och ångrar det inte en sekund.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar