Dotter av Jord är otroligt nervkittlande

Dotter av Jord är otroligt nervkittlande

⭐⭐⭐⭐⭐ 

Recension av @isabellesbokhylla.

Boken utspelar sig under 1600-talets mitt i Europa. Vi får främst följa Ailea, som inte är som andra. Hon ser saker ingen annan ser. Hennes öde är tätt sammanflätat med den eldiga Roderic, som finns på andra sidan havet. Trots att de aldrig har träffats finns de i varandras drömmar...

 Jag sögs in i och totalt slukade den här boken. Karaktärerna, miljön, mystiken, de historiska beskrivningarna, magin. Är fascinerad över hur fängslande boken upplevs redan från start.

I varje kapitel följer man en av karaktärerna vilket är ett upplägg jag tycker om, det blir tempo men inte hetsigt. Älskar att kapitlena är lagom korta, likväl innehållsrika och skapar hela tiden nytt djup och nytt intresse att läsa vidare. Ledtrådar fylls på.

Under läsningen hungrar jag efter att veta mer, mer, mer - om personerna, miljön, situationerna. Längtar efter svar på alla frågor, jag vill så gärna veta hur det går. Boken bygger upp spänningen totalt och upplösningen i boken är otroligt nervkittlande!

Jag kommer på mig själv med att nästintill skutta upp och ned under kapitlena i slutet, och när boken är över tänker jag "neeeej, redan?!". Jag är minst sagt väldigt nyfiken på fortsättningen!

Om jag skulle välja vad som är absolut bäst med boken skulle jag säga att bokens styrka ligger relationerna. Inte bara att författaren bygger och stärker ett band mellan två personer som aldrig tidigare har mötts, utan även relationerna till andra karaktärer såsom Roderics relation till sin mentor Muccio eller Aileas relation till sin pappa eller till Magy. Så himla fina gestaltningar, och det känns verkligen som att man lär känna karaktärerna.

Jag sållar mig till hyllningskören gällande Dotter av jord, det går inte att göra annat! Det här är inte någon vanlig bok, det här något utöver det vanliga. Blown away över att det här är författarens debutbok, oerhört imponerande!

Tack för det här verket @anncatrinmattsson_author, det var en fröjd att läsa och jag ser fram emot att läsa ännu mer av dig 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar