Dotter av Jord är en bok som påminner mig om varför jag älskar att läsa.

Dotter av Jord är en bok som påminner mig om varför jag älskar att läsa.

⭐⭐⭐⭐⭐ 

Recension av @ ellensbookishcorner

Dotter av Jord är en bok som påminner mig om varför jag älskar att läsa. Redan vid första sidan var det som om någon vridit tillbaka klockan till när 9 åriga Ellen för första gången blivit kär i en bok. Nostalgin och glädjen jag kände i takt med att jag vända sida greppade tag om mitt hjärta och färgade hela min själ.

 

Ann-Catrin Mattsson är en fenomenal författare. Med ett otroligt finslipat språk har hon förmågan att väva samman de målande beskrivningar och de keltiska myterna med karaktärer så välbeskrivna att de känns som personer jag träffat i verkligheten, på ett sätt som nästan får mig att tvivla på att detta är en debutroman. Det kändes som om jag studerade bredvid Roderic under Muccios vakande och beskyddande ögon, eller stod med bredvid Ailea och Magy i köket omgiven av dofter av örter.

 

Då en av mina favorit saker att läsa om är bandet mellan en lärling och dess mästare så är det ingen förvåning att Muccio och Roderic blev mina storfavoriter. Det var faktiskt premissen om dessa två som fick mig att direkt lägga boken i kundkorgen. Deras band och samspel gjorde mitt hjärta så varmt och jag hoppas innerligt jag får se mer av dem båda i nästa bok.

 

Tro mig. Om du gillar magi, mytologi, spänning, humor, målande språk, miljöbeskrivningar bortom denna värld och fantastiska karaktärer så är denna bok något dig!

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar