Dotter av Jord är en stark debut

Dotter av Jord är en stark debut

⭐⭐⭐⭐

Recension av @jenlovebooks.

Dotter av Jord är en historisk fantasy som utspelar sig runtom i Europa.

Ailea ser saker ingen annan ser, mardrömmarna om natten blir ofta sanna. När det skvallras om att hennes mamma blivit galen bestämmer sig Aileas pappa för att flytta till Skottland. Där träffar hon Magy, som förstår och vet vad Ailea har för gåvor.

På andra sidan havet bor Roderic där han påbörjat sin utbildning på krigsskolan. Deras öden är sammanflätade, starkare än allt annat.

Det märks att Ann-Catrin har gått kurser i kreativt skrivande, för hennes skrivsätt är så fantastiskt att följa. Det är lättsamt skrivet, men samtidigt är orden finlir och det skapas så fina meningar.

Det är en fröjd att få följa Roderic och Aeila i korta kapitel och när deras liv och öden sammanflätas och bestäms.

Det är spännande, intrigerna skapas och det är otroligt rogivande att få följa både Aileas och Roderics liv och hur de sammanflätas till slut att träffa varandra.

Jag hade däremot önskat mer "mellan världarna"-kapitel för att kunna skapa en ännu djupare relation, samt mer miljöbeskrivningar genom hela boken. Det kändes ibland som att man inte riktigt visste vart man var och hur de såg ut, vilket försvårade den där filmiska känslan.

Jag hade också önskat att vi fått mer information om vad som egentligen skedde bakom kulisserna många gånger, t.ex. att vi skulle fått mer från Asha och Muccio. Hänga med i deras tankegångar, vart Aiela och Roderic är på väg och bilda ett mer djup i den magi och det öde som väntar dem.

Men karaktärerna, Ann-Catrin Mattsson är fantastisk på att skapa karaktärer. Jag brydde mig om Ailea och Roderic bara sidor in i boken och satt nästan och bet på naglarna när någon av dem höll på att fara illa.

Ann-Catrin har lyckats skapa väldigt bra karaktärsdrag i respektive huvudkaraktär, vilket gör det lätt att förstå deras motiv, vilja, svagheter och styrkor.

Det är sällan karaktärer lyckas norpa åt mitt hjärta efter så få sidor.

En riktigt stark debut med en spännande, oförutsägbar och passionerade start på en ny serie. Jag längtar redan så mycket till nästa bok!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar